Imagine Fotografie biedt jullie journalistieke bruidsfotografie: origineel, spontaan en echt. Geen in scene gezette plaatjes, maar een mooi fotografisch verslag van jullie huwelijksdag met aandacht voor emoties, details, speciale momenten en humor.

Voor collega-fotografen: Mentor On The Job!

Een goede trouwfotograaf ontstaat door een combinatie van talent, hard werken en ervaring. Met name dat laatste is belangrijk, zeker als je voor een foto-journalistiek werkwijze kiest. Anticiperen, observeren, de mooie momenten aan zien komen: dat leer je door veel fotografie-uren te maken.

Met ruim 10 jaar ervaring en meer dan 300 trouwreportages mag ik mezelf 'ervaren' noemen. En die kennis en kunde deel ik graag met anderen. Niet voor niets ben ik docent geweest aan de Foto-Academie in Amsterdam. Daar heb ik geleerd hoe inspirerend het is om ervaringen te delen en anderen te laten leren.

Hoe breng ik die kennis en kunde over? Met het leertraject Mentor On The Job! Dit leertraject bestaat uit drie elementen: critique session, mentoring on 'your' weddingday en mentoring on 'my' weddingday. Deze elementen kunnen los worden ingezet, maar ook als totaalpakket.

Het totaalpakket begint met een critique session en daarna fotograferen we samen twee huwelijken, waarbij ik heel praktijkgericht tips en tricks geef. Natuurlijk is het fotograferen zelf het belangrijkste, maar tussendoor is er voldoende tijd om samen te sparren en tips uit te wisselen. Na beide trouwdagen bespreken we uiteraard de foto's.

Dit Mentor On The Job Traject is geschikt voor beginnende trouwfotografen en voor fotografen die al een paar jaar bezig zijn in de trouwbranche. Qua stijl van fotograferen is het handig als je aansluit bij mijn werkwijze, maar dat is uiteraard geen dealbreker.

Nog niet overtuigd? Dat is wat anderen vinden!

"Doodeng vond ik het. Het idee dat iemand met me mee ging en bekeek hoe ik een bruiloft zou fotograferen was tot daar aan toe. Maar iemand die ook al mijn onbewerkte RAW's kritisch zou bekijken was helemaal spannend. Maar na 5 minuten met Pieter was ik over alle drempels heen. Hij is heel kritisch, maar wel met als doel inzicht te geven hoe het beter kan. De combinatie van met elkaar mee lopen tijdens de bruiloften en het nabespreken van de foto's was erg leerzaam. Daardoor wist je hoe een foto ontstaan was. En hoe je het eventueel de volgende keer anders aan kan pakken. Het was leerzaam, confronterend, gezellig en het heeft me ontzettend veel energie gegeven! Op naar de volgende bruiloften!" Remke Maris

 "Om mezelf als bruidsfotograaf verder te verbeteren, had ik Pieter gevraagd mij te begeleiden. Ik had weliswaar al verschillende workshops bij andere gerenommeerde fotografen gedaan, maar de begeleiding van Pieter is een enorme toegevoegde waarde gebleken. Hij beoordeelt niet alleen foto's, maar gaat ook met je mee op een bruiloft. Doordat Pieter met me mee ging, kon hij me hele goede tips geven en Pieter kijkt niet alleen naar de geselecteerde foto's, maar naar alle genomen foto's! Hij beoordeelt je op een hele respectvolle manier en bovendien heeft hij mijn ogen geopend. Ik raad iedere (ervaren) fotograaf aan om door Pieter begeleid te worden!" Dolf van Stijgeren

Het leertraject Mentor On The Job bestaat uit drie losse elementen, die ook als totaalpakket ingezet kunnen worden:

critique
session

€ 195,-
 • in een bijeenkomst van 3 uur bekijken we één van jouw trouwreportages
 • ik beoordeel jouw foto's en werkwijze en geef tips en feedback
 • we wisselen ervaringen uit
 • we kijken naar de workflow van nabewerken en editen een aantal van jouw foto's
mentoring on
'your' weddingday

€ 495,-
 • ik loop als assistent/second shooter met jou mee (6 uur) tijdens een huwelijk dat jij hebt geboekt
 • we bespreken uiteraard de dag van tevoren goed door
 • tijdens de dag zelf geef ik feedback en tips op de momenten dat de planning dat toelaat
 • een paar weken later bespreken we tijdens een feedback-sessie (3 uur) de gemaakte foto's
mentoring on
'my' weddingday

€ 395,-
 • jij loopt als assistent/second shooter met mij mee (6 uur) tijdens een huwelijk dat ik heb geboekt
 • we bespreken uiteraard de dag van tevoren goed door
 • tijdens de dag zelf geef ik feedback en tips op de momenten dat de planning dat toelaat
 • als assistent/second shooter kan je de tips en feedback in praktijk brengen
 • een paar weken later bespreken we tijdens een feedback-sessie (3 uur) de gemaakte foto's
totaalpakket
Mentor on the Job

€ 995,-

Het totaalpakket Mentor on the Job is een combinatie van de drie elementen in één kalenderjaar:

 • 1x critique session
 • 1x mentoring on 'your' weddingday
 • 1x mentoring on 'my' weddingday

normaal tarief € 1085,-

als totaalpakket € 995,-

Meer weten? Maak een afspraak voor een kennismaking! Een gezamenlijke kop koffie of thee is de eerste stap!

Tijdens een kennismaking bespreken we de wensen en opties en kijken we of we een klik hebben. Daarna beslissen we samen of we met het Mentor On The Job Traject gaan beginnen.